fbpx

Ratna Mirza Toele

Als klein meisje kwam ik altijd graag in de winkel van mijn vader, Toon Toele. Luisterend naar de verhalen bij elk Perzisch kleed, omringd door de meest prachtige stoffen in alle kleuren en prachtige prints. In de winkel helpen als tiener tijdens de schoolvakanties, daarna een tiental jaren mijn eigenweg ingeslagen, kwam ik in 2012 terug bij het familie bedrijf. 

Het vak leren van mijn vader is een van de mooiste en beste leerscholen die ik heb gehad. Leren werken met zo ontzettend veel passie, oog voor kleur en detail en onze eigen weg inslaan met Toele Amsterdam. Het reizen naar bijzondere plekken om onze collectie in te kopen, inspiratie halen uit de mooie dingen in het leven. 

Shaddy Mirza

Als geboren Amsterdammer,  met een Surinaams Hindoestaanse moeder en Pakistaanse vader heb ik door beide windstreken de liefde voor verschillende culturen meegekregen.

Achter elk Perzisch kleed zit een verhaal, de tradities, betekenissen en de gebruiken. Mensen meenemen op reis in onze winkel, van Perzie tot Rahjastan waar al generaties lang de mooiste kleden worden gemaakt. Waar hele familie’s samen werken aan een kleed, van het houden van de schapen tot de afwerking, zo vaak zijn dit families die samen de mooiste kleden maken.

 

Tieke Hentenaar

Met mijn opa, die timmerman was, heb ik in mijn jeugd veel meubels mogen maken. Van niets iets maken en denken in mogelijkheden.

In 2010 studeerde ik af aan de  Rietveld als interieurarchitect, gericht op het optimaal gebruikmaken en inrichten van leefruimtes. Samen met mensen kijken wat bij hen en de ruimte past en wat aansluit op hun gebruiken en gewoontes.