fbpx

Toele's derde generatie aan het roer

Als klein kind rende ik door de winkel heen, als tiener kwam ik er soms mijn huiswerk maken, Toele Amsterdam is altijd mijn tweede thuis geweest. Mijn vader kon vol passie vertellen over de prachtig handgeknoopte tapijten en over elke kelim had hij een verhaal. Het zaadje voor de liefde van Perzische vloerkleden was gepland.

In 2012 vroeg mijn vader aan mijn man, Shaddy Mirza, of wij he misschien leuk vonden om de winkel voort te zetten. Het werken met stoffen en handgeknoopte vloerkleden bleek een tweede natuur voor ons beide. De Perzische achtergrond en kennis van Shaddy is een verrijking voor de winkel. Maar ook door zijn kennis binnen zijn eigen werk, trainer/coach diversiteit, weet hij de klant te raken met de verhalen over de vloerkleden. 

Het adviseren van klanten met gordijnstoffen maar ook het inmeten bij hen thuis, pap heeft het ons allemaal geleerd. Samen met mijn vader gingen wij met zes meter gordijnrail of 4 handgeknoopte gabbeh’s naar de klant. In de 5 jaar die volgde hebben wij ontzettend veel geleerd maar vooral veel plezier en passie uit ons werk gehaald. Wanneer de oude generatie en de nieuwe generatie samen aan het werk gaat is er soms wrijving wat bij ons resulteerde in enorm veel glans. Wij zijn dankbaar dat wij de zelfde passie delen als Toon Toele en dat wij dit mogen delen met een ieder die Toele Amsterdam bezoekt.