Posted on Geef een reactie

Domotex 2018: Toele going solo

Domotex 2018: Toele going solo

Januari staat bij ons altijd in het teken van de Domotexin Hannover, een van de grootste vloeren beurzen die er is. Van machinale kleden tot handgeknoopt, van ophangsystemen voor in winkels tot lijm voor vloerbedekking, daarnaast ook pvc en massief houten vloeren. Alles, maar dan ook alles, met betrekking tot vloeren is te vinden op de Domotex.

De beurs was dit jaar vernieuwd, nieuwe indeling van de hallen en andere dagen dat de beurs plaatsvond. Zoals elk jaar lappen wij de openingstijden aan onze laars en gaan wij altijd twee dagen eerder naar de beurs om als eerste al het mooie te kunnen bewonderen. Dit jaar was heel erg spannend voor ons, de eerste keer echt zonder pap (Toon Toele), niet even kunnen bellen zoals vorig jaar of wat foto’s mailen. Nee, dit jaar was het echt solo, vertrouwen hebben op onze eigen intuïtie, vertrouwen op wat wij de afgelopen jaren hebben geleerd van pap. Alles was goed voorbereid en wij hadden genoeg klanten en situaties die wij in ons achterhoofd moesten houden.

Wat een heerlijk welkom was het om bij aankomst op de beurs op woensdag in een warm bad te vallen bij Zollanvari. Dit is gewoon familie voor ons, alle herinneringen aan Toon werden opgehaald, maar ook werd ons moed en vertrouwen gegeven dat wij de zaak voort zetten. De stand werd nog opgebouwd maar de vrachtwagens met kleden stonden al klaar. Door de nieuwe indeling merkte wij dat iedereen een beetje verdwaald rond liep en waar het normaal bij Zollanvari al heel erg druk is met andere ondernemers waren wij dit keer alleen met Christiane Millinger. Lekker rustig bijkletsen, relaxen, op je gemak keuzes maken dan als een stelletje dolle honden te vechten voor een kleed (ja, dat gebeurd wel eens). Het was een soort van ‘front row at the catwalk’ momentje alleen dan voor vloerkleden. Dit onder genot van koffie uit een plasticbekertje, flink wat gehoor als achtergrond muziek en alle deuren van de hal stonden open dus muts op en jas aan.

Zollanvari staat vooral bekend om zijn hedendaags traditionele kleden uit Iran, de grondlegger van de gabbehzijn zij. Vorig jaar zagen wij al kleine veranderingen, meer moderne patronen, een andere invalshoek wat anders was dan wat wij van hen gewend zijn. Stiekem waren wij erg benieuwd waar zij dit jaar mee zouden komen, waar zijn ze in mee gegaan qua trends en wat voor een traditionele collectie hebben zij dit jaar. Wij zien van alles voorbij komen, een prachtige Luribaft met een tree of life, een antieke kelim die echt te prachtig voor woorden is maar helaas niet geschikt voor onze winkel, een moderne Kashkuli in blauw tinten en ga zo maar even door. In ons achterhoofd passeren verschillende klanten en interieurdesigners de revue die opzoek zijn naar verschillende kleden.

Sinds wij 5 jaar geleden bij pap in de winkel zijn begonnen, hebben wij Rug Starin onze winkel; van prachtige zijde geoxideerde kleden in wol/zijde combinaties, naar nu een hele mooie tuft collectie. Ook bij Rug Star voelt het alsof wij op bezoek zijn bij familie, bijkletsen over alles wat niet met werk te maken heeft, dan toch een kleed uitzoeken, Rittersport eten, randering voor een kleed aanvragen en nieuwe collectie bekijken. Dit jaar is de collectie geïnspireerd op de kunstenaar Rotkho, dit is echt G E W E L D I G! Heel eerlijk, wij weten niet of Nederland hier klaar voor is, maar wij wel.

Nu komen onze leveranciers voornamelijk uit Duitsland en Zwitserland. Niets mis mee, maar dit jaar wilden Shaddy en ik kijken naar wat de mogelijkheden zijn in Nederland. Cunera (niet op Domotex wel op Intirio) en Brink & Campman hebben wij als Nederlandse bedrijven al heel lang in onze winkel. Familie bedrijven, dat is ook eigenlijk altijd waar wij naar opzoek zijn.  Al een paar keer heb ik Ebruop mijn lijstje gehad om eens te bellen of langs te gaan op het ETC… natuurlijk nooit van gekomen dus dit jaar wilde ik op Domotex langs om kennis te maken en om de collectie te bekijken. Wat was dit ontzettend leuk en wat is de Palazzo Collectie van Ebru mooi. Super mooi om te praten met de broers Murat en Yanuz, de kernwaardes bewaken vanuit de vorige generatie maar ook een nieuwe weg in slaan.

Domotex 2018 was geweldig, emotioneel, vernieuwend maar vooral heel leuk om oude gezichten te zien en nieuwe te ontmoeten. Wij zijn klaar voor 2018, de verbouwing van de zaak en de feestelijke opening straks in 2019.

Toele

 Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *