Posted on Geef een reactie

De verbouwing

De verbouwing

Zomer 2018 stond in het teken van het voorbereiden van de verbouwing. Flink opruimen, sorteren en een kleine uitverkoop. Het was een gekke periode waar wij van veel dingen afscheid hebben genomen. De gaskachel ging de deur uit, de plafonds uit 1953 werden vervangen en ook werd al het enkelglas vervangen voor dubbelglas.

Winkel vol naar winkel leeg

Wanneer je aan zo een grote verbouwing begint, weet je dat de winkel leeg moet. Met heel veel lieve hulp van vrienden en buurtbewoners gingen wij aan de slag. Alle Perzische kleden werden opgerold en ingepakt. De stoffenstalen in dozen en de showbanen naar de stomerij of het atelier. De administratie ging voor een deel mee naar huis en de rest werd opgeslagen bij een vriend van ons. Voor de zekerheid werd er ook nog een doos met stalen samen gesteld voor thuis, want tja je weet maar nooit. Er werden zeven pick-up boxenvoor de deur gezet en inladen maar. Gaat het passen ja of nee, wel of geen extra box nodig. Shaddy en ik hebben de nodige stress momentjes en woordenwisselingen, maar het lukt!

Wachten en wachten

Na twee maanden kregen wij het verlossende telefoontje dat de oplevering eerder was dan gepland. Nieuwe vloer, verven, wachten op het drogen van de verf, nieuwe gordijnrail, een hele waslijst aan dingen om te doen voor we konden inruimen. De deadline werd verschoven van begin naar half december naar uiteindelijk laatste week december. Eindelijk konden we naar lang wachten weer open. De buurt was blij dat we er weer waren, ze hadden ons gemist.

Er zijn absoluut nog 100 dingen die we moeten en willen doen. De winkel is open maar eigenlijk nooit af. Wel zijn wij heel erg blij en dankbaar dat wij weer terug zijn in onze winkel op de Overtoom. De week van 18 maart staat in het teken van de founder van Toele Amsterdam, onze vader Toon Toele. Hij gaf Toele de afgelopen 20 jaar een nieuwe identiteit die wij met veel passie voortzetten.

Ratna & Shaddy Mirza Toele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *