Posted on Geef een reactie

Alleen wat jij mooi vindt

Alleen wat jij mooi vind

De belangrijkste les die mijn vader mij heeft meegegeven is om alleen in te kopen wat jij zelf mooi vindt en niet probeert mee te gaan met de meute. Met deze wijze woorden in mijn hoofd loop ik samen met mijn man, Shaddy, richting Hal17 van de Messe in Hannover, het is de donderdag voor de opening van de beurs, want wanneer je de mooie stukken wilt hebben moet je er vroeg bij zijn. Alle deuren staan open, het tocht er, het ruikt nog naar verse verf en je moet uitkijken om niet aangereden te worden door mini en maxi heftrucks. Wij lopen direct door naar onze vrienden uit Zwitserland waar wij zijn uitgenodigd om alvast even te genieten van de mooie kleden en even rustig bij te kletsen. Zoals eerder mijn vader al schreef, zij hebben absoluut de mooiste stukken op het gebied van Sherkalu, Amaleh en Kashkuli’s die allen ook nog eens plantaardig gekleurd zijn. Vreselijk zenuwachtig zijn wij, dit is de eerste keer dat wij zonder Toon aka papa op de Domotexzijn, de eerste keer inkopen zonder zijn kennis maar met de kennis die hij heeft overgedragen aan ons en het vertrouwen dat hij ons geeft om het familiebedrijf voort te zetten.

Zelf inkopen

De voorkant van de stand is nog kaal en er hangen nog geen kleden aan de wanden, ik vraag mij af of er handel is maar word blij verrast wanneer ik verder loop en de stapels met kleden zie liggen en meteen een mooie Iraanse poef zie die ik moet hebben voor de zaak. Wij krijgen een warm welkom van iedereen en het is even bijkletsen en vertellen dat Toon even rust moet houden thuis, maar wij laten ons niet afleiden en Shaddy vraagt meteen of er mooi Kashkuli’s zijn in onze favoriete kleuren geel en rood. Meteen worden wij begeleid naar een mooie hoge stapel waar naast ons nog twee mensen met een stickervel zich verzamelen. Wij hebben voorrang en mogen bij elk kleed als eerste roepen of eerder gezegd plakken om het de onze te maken. Het zijn snelle beslissingen en je hebt maar een paar seconden de tijd om ja of nee  te zeggen. Shaddy en ik zijn snel, wij weten meteen of wij het wel of niet willen, zonder twijfel maken wij beslissingen waar wij achter staan tot dat ene moment dat het bij mij een beetje te veel wordt, doe ik het wel goed. Tegen Shaddy spreek ik even mijn twijfel uit, en hop onze vriendin uit Portland is ons voor en plakt er meteen een sticker op. Dit is waar mijn vader het altijd over heeft, vechten om mooie kleden, de ander net even voor zijn. Even voel ik mij in mijn mineur maar besef mij dat wij nog meerdere stapels door moeten en bedenk mij dat dit mijn vader vast ook is overkomen. Ook wij kapen een paar mooie stukken weg voor andermans neus, wij hebben de smaak te pakken maar blijven streng voor ons zelf. Voor onze winkel Toelemoet het uniek zijn, uitzonderlijk, inkopen op schoonheid en werken vanuit onze passie.

Ratna Mirza Toele

 

Domotex2017.04

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *